Євгеній ГІРНИК: «ПРАГНУ, ЩОБ МІЙ ОКРУГ РОЗВИВАВСЯ»

Серед тринадцяти кандидатів у виборчому окрузі №126 (Жидачівський та Стрийський райони, міста Стрий та  Моршин) він – не лише нове обличчя, але й, водночас, один із найкраще підготовлених до роботи у парламенті. Окрім двох вищих – економічної та правової освіт, має управлінський досвід, а також працює у бюджетоутворюючому бізнесі.

– Чому Ви вирішили, що готові йти до парламенту саме зараз?

– Напевне, це прозвучить якось банально, але знаю, що можу впроваджувати зміни. Маю за мету будувати Європу тут і тепер. Це основний принцип моєї передвиборчої програми.

Я отримав дві вищі освіти, досвід державного управління. Зараз є комерційним директором нашого підприємства. Хочу працювати в Україні і для України. Розумію, що цей парламент стане переломним, і до нього мають прийти люди, які будуть працювати, а не обіцяти, з досвідом і бажанням поширювати позитивні здобутки своїх громад та регіону на всю Україну.

– Чому Ви обрали саме цей виборчий округ — Стрийщину та Жидачівщину?

– Я народився у с. Нижня Стинава, мешкаю у Стрию, а на Жидачівщині жив мій дідусь. Тут мої рідні, народився син,  це – моя рідна земля. Вважаю, що народний депутат повинен бути з того краю, в якому народився. Тоді він просто зобов’язаний бути достойним – адже люди, серед яких живеш сам і твої батьки, зустрічатимуть тебе щодня. Прагну, щоб мій округ розвивався, а земляки мали сильну людину у Верховній Раді, яка відстоюватиме їхні інтереси. Не обіцяти золоті гори, а робити конкретні речі. Мені завжди була неприємна позиція депутатів, які приїжджали на округ тільки перед виборами з “мішком” обіцянок. Мабуть, це теж – одна із причин, чому я вирішив йти в парламент.

Хочу також додати, що будь-яке питання моїх виборців, буде обговорюватися в громаді і рішення прийматимуться виключно з людьми. У нас будуть громадські приймальні, щоб можна було звернутися із наболілим та був постійний зворотній зв’язок.

– З чого Ви плануєте починати свою роботу?

– Правдиво буде сказати продовжувати, бо люди знають, скільки вже зроблено для нашого рідного села: і дорога, і амбулаторія, і школа, і церква. Також багато допомоги було направлено нашим захисникам. Основну ж проблему нашого округу знають всі – це інфраструктура. В деяких селах просто неможливо проїхати. Окремої уваги вимагає й курортне містечко Моршин. Сюди приїжджають з усього світу. Але перше, що вражає іноземців – не унікальні лікувальні можливості, а ями на дорогах. Наступні питання –  це якісне водопостачання та розвиток туризму, грамотна промоція міста як однієї з перлин України.   Приймаючи рішення йти в парламент, я поставив ці питання собі. І знайшов відповідь. Україні – вже 28 років. За ці роки люди наслухались чимало обіцянок від різних представників влади. Я ж хочу бути тим депутатом, який буде робити, а не обіцяти. Переконаний: статус народного депутата – це не джекпот, а реальна можливість зробити більше змін та розвивати свій регіон. Я мрію, щоб наш округ став прикладом для інших громад. Хочу зустрічатися зі своїми виборцями та відкрито дивитися їм в очі. Щоб люди могли сказати: «Були такі, що обіцяли, а Гірник – зробив і робить далі».

– Як Ви збираєтесь перемогти? Чим вирізняється Ваша кампанія від інших кандидатів?

– До останнього моменту я не знав, зареєструють мене, чи ні. Згодом почалися інформаційні атаки, вже двічі зламували сторінку у Фейсбуці. Поповзли чутки, наклепи. Сприймаю це як розуміння моїми опонентами того, що я – реальний кандидат, який може здобути результат, щоб працювати із людьми так, як вони чекають вже багато років. За мною реальні справи. Ми про це ніколи не говорили, бо робили не для реклами, але люди знають, що: перший тепловізор на фронт допомагали придбати Гірники, перші машини з провізією поїхали від Гірників… Коли потрібно було зробити дорогу в селі – ми її зробили. Коли до нас звертаються про допомогу,  ми ніколи не залишаємося осторонь. Щоб відродити країну, у парламент повинні прийти багато людей нової генерації. Дієва освічена молодь, яка хоче, вміє, може і буде будувати Європу тут і тепер.  А не дивитися, як однолітки виїжджають з країни одне за одним.

І я це  вже роблю. У нас працевлаштовано 500 людей, які отримують достойні зарплати. Тому серед наших працівників чимало тих, хто працює у нас 8 – 10, а дехто – вже й 15 років. Відтак, сім’ї залишаються в Україні і наша громада і країна розвивається!

                                             Розмовляв Юрій НИКОРАК.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: